Що сьогодні означає бути європейцем?

Write a comment

Comments: 6
  • #1

    Диана (Friday, 27 May 2016 08:56)

    На сьогодні досить актуальним питанням являється: «Що означає бути

    європейцем?» Чіткої відповіді немає, так як кожна людина розуміє по своєму

    і має різні поняття, що значить бути європейською державою. Особисто для

    мене, коли я уявляю європейця, одразу постає образ інтелігентної, освіченої,

    та вихованої людини. Проблема українців не в тому, що вони неосвічені,

    навпаки – у нас є унікальні уми, наша проблема в культурі. Маючи величезну

    культурну спадщину, чимало театрів, інших установ культура українців

    залишається низькою. Люди не прагнуть до саморозвитку в результаті чого

    країна не має культурного, економічного та політичного розвитку. Йдучи в

    Європу ми маємо розуміти що там інші закони, правила, а головне стандарти

    за якими оцінюють країну. Перш за все це залежить від населення. Населення

    - це обличчя країни. І чим більше українці будуть розвиватися,

    самовдосконалюватися, тим більше Україна буде процвітати і займати перші

    місця серед інших країн. І лише коли відбудуться зміни, Україна отримає

    право вважатися європейською державою не лише за своїм географічним

    положенням, а й за іншими головними характеристиками які враховуються

    при вступі до Європейського Союзу.

  • #2

    Срібна Тетяна Олегівна (Friday, 27 May 2016 08:56)

    Що означає бути європейцем?

    На мою думку майже кожна людина замислювалась над тим ,чи є ми європейцями, чи ні і кожен приходив до певного висновку.
    На мою думку європейці це ті люди ,чиї родини,роди,покоління родин живуть у Європі уже дуже давно .Ці люди знають ,яка була Європа ,яка вона зараз та якою їй потрібно стати.Знають та шанують свої традиції.Мені здається ,що справжніх європейців не так і багато,адже майже кожен може себе так назвати,але чи дійсно це так, потрібно з цим розібратися.
    Чи можемо ми себе назвати європейцями?Чи являємося ми ними?
    Якщо подивитися на наш народ,на те як вони себе поводять то відповідь очевидна.Адже справжні європейці кожного дня працюють над своєю культурою вони її цінують і шанують.А що робимо ми для того,щоб наша держава була могутньою,гарною?Зовсім нічого ми все чекаємо ,що хтось це повинен робити за нас
    Отже на мою думку українці повинні почати змінювати свої погляди на оточуючий світ,повиннірозуміти,що все залежить тільки від нас самих.І тоді я просто впевнена,результат буде очевидний.Адже не все так погано,як може здатися на перший погляд,тому що ми є не гірше чим європейці.Ми маємо гарну насичену історію,маємо милозвучну мову.І якщо ми навчимося це все берегти то ми будемо справжнісінькими європейцями.

  • #3

    Пятецька Валентина (Friday, 27 May 2016 08:57)

    Що означає бути європейцем?

    Я європеєць? А що це взагалі означає? В нашій країні з'явилась нова тенденція щодо Європи, кожен із нас по-своєму прагне бути європейцем. Але насправді багато хто не усвідомлює, що означає бути європейцем. Нещодавні події в Україні змусили мене подумати над нашим майбутнім. Куди ми йдемо? До чого прагнемо? Я європеєць. Це добре чи погано? До якої Європи ми йдемо? Нині набуває популярності лозунг – «Йдемо в Європу, до світлого майбутнього!». А що таке Євросоюз? До якого майбутнього ми йдемо? Вивчивши і проаналізувавши деяку інформацію, я прийшла до висновку. На мою думку, європейцями можна називати тих людей, які освічені, культурні, виховані. Проблема українців не в тому, що вони неосвічені, навпаки – у нас є унікальні уми, наша проблема в культурі. Маємо величезну культурну спадщину, маємо чимало театрів, інших установ. Однак культура українців низька. Ми паркуємось не за правилами. Українці мають багато недешевих машин, але не знають або часто ігнорують правила дорожнього руху, не слідкують за чистотою міста, не помічають де смітять! Багато людей кажуть: «Ось як добре в Європі, у них так чисто, там прибрано всюди». Але люди не розуміють, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Ми повинні перевиховати себе, більш людяно ставитись до оточуючих, поважати одне одного. Ми повинні навчитися жити в соціумі, стати одним цілим. Європа – це культура поведінки, толерантність, взаємодопомога, чесні правоохоронні органи, справедливі суди, якісна медицина, повага до приватної та державної власності, як до своєї, чистота вулиць, якісний громадський транспорт, наявність роботи з хорошою зарплатою, чого на жаль в нашій країні ми не бачимо в врчд чи Єврозоюз це змінить. Якщо розглянути умови вступу до ЄС , то вони з одного боку навіть приваблюють, але з іншої сторони наші батьки, діди, прадіди, століттями боролися за незалежність України. Невже ми можемо просто віддатися в руки чужинцю? Я можу лиш сказати одне, що якщо ми прагнемо кращого майбутнього, то треба починати з нас самих, бо все залежить від нас, від кожного громадянина нашої держави, бо ні який вступ до Євросоюзу не допоможе нам стати міцною нацією поки ми самі не почнемо щось за для цього робити. Треба відроджувати культуру, шанувати землю на якій живемо, прагнути до кращого життя, до чистих вулиць і спокійних ночей. Хоч всі вважають, що Україна - це центр Європи, але це лише географічне положення і не більше. Українці - це єдина незалежна нація!

    Я гордо можу сказати я - українка!
    Я - українка!
    Горджуся й радію,
    Що рідною мовою
    Я володію,
    Шевченковим словомУмію писатиСлова мелодійні
    І вірші складати.
    Я - українка!
    Живу в Україні,
    На вільній, єдиній
    Моїй Батьківщині,
    Де все мені в радість:
    Ліси і садки.
    Озера й річки,
    І глибокі ставки, Лани неосяжні,
    І гори, й долини,
    Цвіт білосніжний
    У лузі калини.
    В душі моїй солодко
    Грає сопілка,
    Бо я з України,
    Бо я - українка!
    О. Василенко
    Нам не потрібна Європа! Ми завжди були і повинні залишатись українцями, повинні зберігати свою культуру і традиції, цінувати та зберігати їх.

  • #4

    Привєзєнцева Ксенія Євгеніївна (Friday, 27 May 2016 08:58)

    Що означає бути європейцем?

    У наш час кожен замислювався над виразом, що означає європейцем. Людей турбує ця тема досить сильно, бо у державі постає питання про вступ в ЄС, і тому нам важливо знати, що чекає нас у майбутньому.

    На мою думку, бути європейцем означає жити у розвинутій країні, з високим рівнем життя, бути забезпеченим високою заробітною платою за свою працю, з низьким рівнем безробіття, з чистим та охайним навколишнім середовищем, без сміття, з відсутньою корупцією.

    Я вважаю, що для того, щоб почати глобальні зміни у країні, кожен повинен почати з себе. Якщо кожна людина почне змінюватися, тоді все населення зможе стати на шлях перетворення своєї країни на сильну і незалежну державу.

    У наш час люди звикли сидіти і жалітися про те, що їх не задовольняє. Але жоден не починає щось робити, щоб змінити це положення. Ми звикли критикувати владу, політиків, людей, які забруднюють сміттям природу навколо нас, обумовлюючи це словами, що у Європі такого не було б.

    Якщо так задуматися, що стосується сміття на вулицях, якщо кожна людина почне викидати сміття у спеціально відведені баки, а не на дорогу, то рівень охайності і чистоти у нашій країні достатньо покращиться.

    Можна зробити висновок, що для зміни становища в Україні, кожна людина повинна почати з себе, змінювати себе, взяти відповідальність на себе, і нарешті зрозуміти, що якщо людина живе у цій країні, то є невід’ємною її частиною. А якщо ця країна має проблеми та невирішені задачі, то це і наша проблема. Проблема кожного. І якщо ми будемо просто сидіти і спостерігати, як держава розвалюється на частини, при цьому не роблячи навіть кроку на зустріч змінам, нічого не вийде. Люди самі створюють свою країну. Спільними зусиллями, працею, розумом.

    Я вважаю, що найперше, що ми можемо зробити для своєї країни, так це прийняти відповідальність, і припинити відгороджуватися від видимих проблем, перекладаючи зобов’язання на всіх, крім себе. Нам треба почати з себе, почати змінюватися. А якщо це буде робити кожна людина, наша країна розцвіте, бо кожен зможе зробити щось для своєї Батьківщини, а спільні сили зміцнять державу, зроблять її сильною, розвинутою, та незалежною від сторонньої допомоги.

  • #5

    Лілія Володимирівна (Friday, 27 May 2016 09:02)

    Напевне нема більш популярної тематики, ніж співвідношення Україна-Європа на різних рівнях. Кожен з нас прагне жити в Європі, бути європейцем і щодуху прагне себе таким і бачити, хоч це далеко не завжди виходить. Щоб бути європейцем мало носити одяг з Європи, говорити англійською(сяк-так), їздити по закордонах і бути в курсі всіх останніх модних тенденцій. Бути європейцем означає пишатись тим, звідки ти походиш і гордо казати: "я-українець" і ніколи не змінювати цього! Кожен європеєць пишається своїм походженням, і це - одна з ознак свідомої людини. Бути європейцем означає не боятись, що тебе посадять чи виженуть з роботи за твої переконання, а твердо їх відстоювати. Бути європейцем означає усвідомлювати всю відповідальність перед іншими за те, що ти робиш будь де і в будь чому.
    Ще одною рисою європейця є освіченість. Під цим словом я не маю на увазі нагромадження певних знань, документ про отримання вищої освіти, хоча і це дуже добре. Я розглядаю це поняття, як прагнення людини набувати знання, його допитливість. Адже набувати знання можна різними засобами: читати, спілкуватися з цікавими людьми, подорожувати тощо. Головне не гальмувати свою освіту, закінчивши певний учбовий заклад, а йти далі назустріч цікавому різними шляхами та методами, але головне не зупинятися.

    І на останок згадаємо про культуру європейця, а вона повинна бути високою. Однією з ознак є ввічливість, це своєрідний показник рівня культури людини. Культурному розвитку людини сприяють і правильно організоване дозвілля. Я вважаю, що кожна людина, враховуючі свої особисті вподобання, може знайти собі заняття по душі і тим самим культурно розвиватися: читати художні твори, піти з друзями або сім’єю до музею чи то на виставку, концерт, їздити на екскурсії тощо.

  • #6

    1 (Sunday, 29 May 2016 20:41)

    Що означае бути європейцем?

    Я вважаю, що сам термін "європеець" повинен мати стійкий фундамент,опору , а не бути "пустим словом".
    Бути європейцем – це означає, що я не маю забувати своє минуле, цінувати єдність народу, людей та їхні права. І поважати чуже.
    Насамперед наша Вітчизна є європейською країною не тому, що її територія — центр Європи, а тому що українці здавна сповідують ті принципи свободи й незалежності, які притаманні багатьом народам інших держав. Варто згадати лише окремі події історії, щоб переконатися в цьому: утворення й розквіт Запорізької Січі з її вільнолюбними традиціями, народний бунт проти кріпацького устрою, репресій радянських часів, боротьба проти численних утисків мови та культури.
    Вислів "бути європейцем" у мене асоціюється з висловом "бути козаком" ,я відразу згадую постаті сильних, незалежних людей, вільних у своему виборі, які не бояться перешкод і впевнено йдуть до своєі мети.
    Справжній європеєць повинен створювати все необхідне для покращення життя, не тільки свого, а й інших. Дбати про довкілля, бачачі людину якій стало зле, не пройти повз з байдужим виглядом, а хоча б запитати "що сталося?" і якщо є можливість то обовязково допомогти.
    Тому перш ніж вступати до ЄС нам потрібно, в першу чергу, стати справжніми Украінцями, а вже потім розвивати в собі Європейців!